İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MAHALLİ İDARELER GENEL MÜDÜR YARDIMCISI SAYIN SÜLEYMAN ELBAN'I MAKAMINDA ZİYARET EDİLDİ

17 Şubat 2015 tarihinde Oda Başkanımız Ümit Yaşar DEMİR, Başkan Vekilimiz Binali UÇAK ve Oda Genel Sekreterimiz Ahmet BATMAZ Mahalli İdareler Genel Müdür yardımcısı Sayın Süleyman ELBAN'ı makamında ziyaret ederek 9207 Sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğinin 5c maddesinden Düğün Salonlarının çıkartılması için gerekçeleri ile beraber hazırlanan Dosyayı kendilerine takdim ettiler.

Görüşmede başkan Ümit Yaşar DEMİR Türkiye'deki bina stokunun mevzuat açısından yetersizliği, Haksız rekabetin önüne geçilmesi kayıt dışı ekonominin önlenmesi ve yeni yatırımların yapılabilmesi için bu değişikliğin yapılmasının daha uygun olacağını belirtti. Başkan Ümit Yaşar Demir Restaurantların,Cafelerin, Sosyal tesislerin, tarihi mekanların, tekne vb. yerlerde Düğün, Nişan, Sünnet, Kına gecesi vb. törenlerin yapıldığını ve Düğün Salonu İşletmeciliği ruhsatı almadan yaptıklarını belirterek bu durumunda hem haksız rekabet hem de kayıt dışı ekonominin oluştuğunu belirtti. Başkan Demir ayrıca arzularının Düğün salonu İşletme ruhsatlarının iskanlı, Fenni, sıhhi, güvenlik ve yangın güvenliği açısından sorun teşkil etmeyen sadece 9207 sayılı yönetmelikteki 5c maddesinden Düğün Salonlarının muaf tutulması olduğunu belirtti.

Sayın Süleyman Elban'da dosyayı inceleyerek konuyla ilgileneceğini belirtti. Modern kent yaşamında Kültürel etkinliklerden olan Düğün törenlerinin daha modernize edilmiş halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmayan Gürültü açısından vatandaşı rahatsız etmeyen yerlerde törenlerin yapılmasının kendisinin de arzusu olduğunu belirtti.