AVCILAR İLÇESİNDE RUHSATLARA ÇÖZÜM

Avcılar Belediye Başkanlığı Ruhsat ve Müdürlüğü ve Odamız arasında bir aydır yapılan görüşmeler neticesinde 03 Eylül 2018 tarihinde saat:19.00’da Avcılar Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleşen Esnaf Toplantısında olumlu neticeler alındı. Düğün-Davet ve Toplantı Salonu Esnafı ile Fırıncılar Esnafının sorunlarının görüşüldüğü toplantıda Oda Başkanımız Adem SÖNMEZ yapılan toplantı için öncelikle teşekkür etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Sayın Turan AYDOĞAN’ın da hazır bulunduğu toplantıda Başkan SÖNMEZ öncellikle Düğün Salonlarında uygulanan % 18’lik KDV’nin düşürülmesi için Siyasi Parti ayrımı yapmaksızın tüm İstanbul Millet Vekillerine birer mektup gönderildiğini ve bu konuda destek olunmasını Milletvekili Sayın AYDOĞAN’dan rica ettiler. Başkan SÖNMEZ daha sonra Avcılar Sahil bandında Düğün ve Davet Salonu izin belgesine sahip olmadan Düğün, Kına, Nişan, Sünnet vb. tüm etkinlikleri yapan işletmelerin haksız rekabet oluşturdukları, mevzuat dışında çalıştıkları ve bu durumun işi sadece Düğün Davet Salonu işletmeciliği olan işletmelere zarar verdiğini belirtti. Toplantı ve Davet Salonu İşletmelerimizin her yıl düzenlenen Geçici Ruhsatlarının da sürekli olmasını talep eden Başkan Sönmez Ruhsatlarda Geçici dönemin sona ermesini talep ettiklerini belirtti. Düğün Salonu İşletmeciliği Ruhsatı olan işletmelerden ayrıca CANLI MUZİK ruhsatı istenmesinin de yanlış olduğunu düşündüklerini belirten Başkan SÖNMEZ konuyla ilgili Belediyeden Destek olunmasını istedi.

Taleplerin dinlenmesinden sonra AVCILAR Belediye Başkanı Sayın Handan TOPRAK, toplantıya katılımımızdan ötürü teşekkür ederek İmar Kanunu ile İskan Sorununu çözen işletmelere DAVET VE TOPLANTI SALONU ruhsatının DAİMİ verileceğini , Toplantı ve Davet Salonu İşletmelerinde CANLI MUZİK ruhsatının ayrıca isteneceğini talimatın Büyükşehir belediyesinden geldiğini, DÜĞÜN SALONU İŞLETME İZİN BELGESİ olan işletmelerde Canlı Müzik Ruhsatına gerek kalmadığını belirtti. Böylece Avcılar İlçemizde faaliyet gösteren Salonlarımızın TOPLANTI VE DAVET SALONU ruhsatı alması sağlanmıştır.