AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI NUREDDİN NEBATİ'Yİ KDV İNDİRİMİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati ile İSTESOB'da İstesob Başkanı Faik Yılmaz'ın başkanlığına Oda Başkanımız ve İstesob Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Yaşar Demir'in de hazır bulunduğu kahvaltılı toplantı 24 Ocak Cumartesi günü İSTESOB'un merkezinde gerçekleşti.

Oda başkanları kahvaltı sonrası temsilcisi oldukları esnafın sorunlarını Nureddin Nebati'ye iletti. Nebati'nin oda başkanlarının aktardığı sorunları tek tek not ettiği görüldü.

Nureddin Nebati, ziyaretlerin seçimler nedeniyle olmadığını, Faik Yılmaz ile uzun yıllara dayanan dostluğu neticesinde bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi. Nebati, esnafın durumu hakkında da açıklamalarda bulundu. Esnafın son 10 yılda büyük destek gördüğünü belirten Nebati, esnafın da zihniyet değişimine ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Esnafa kullandırılan kredi miktarındaki artışa dikkat çeken Nebati, hükümetin esnafın yaşatılması noktasında çabalarının devam edeceğini söyledi.


İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve esnafın çözüm bekleyen sorunlarını İstanbul Milletvekili Nebati'ye aktardı. Başkan Yılmaz, esnafın üye olurken ödediği ücretin yüksek olduğunu ve bununla ilgili bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Kapanış esnasından esnafın ödemek zorunda olduğu meblağ nedeniyle, "Ölü soyucu" gibi yaftalara maruz kaldıklarını belirten Yılmaz," Dükkânını kapatmış, iflas etmiş adamdan para almanın mantıki ve vicdani tarafı yoktur. Esnafın kaydını kapatırken istenen ücretin kaldırılmasını istiyoruz. Üstelik esnaf bu parayı bizim aldığımızı zannediyor" şeklinde konuştu.


Toplantı esnasında kendisine iletilen sorunlardan biride DÜĞÜN SALONLARINDA uygulanan % 18 lik KDV oranları oldu. Konuyla ilgili bilgilendirmeden sonra Başkan Nureddin Nebati uygulamanın Evlilik sektörü açısından yanlış olduğunu ve en kısa zamanda gündemlerine alacaklarının altınız çizdi.